Bernice Zwijnenburg

Bernice Zwijnenburg


         

Al vanaf jonge leeftijd volgde zij klassieke balletlessen. Tot haar achttiende danste zij bij Kiny Slim-Algera van Balletschool Ermelo. Na haar VWO examen aan RSG ‘t Slingerbos te Harderwijk ging Bernice Informatie en Communicatie studeren aan de toenmalige ‘Frederik Muller Academie‘. Zij studeerde af in de richting ‘Uitgeverij‘ met als specialisatie Kinderboeken. Bernice heeft de zakelijke en artistieke leiding over Gelderse Balletscholen. Er zijn locaties in Nunspeet (Balletschool Nunspeet) en in Ermelo (Ballet- en Dansstudio Ermelo). Op beide locaties geeft Bernice ook les.

Naast haar HBO-studie volgde Bernice tevens de opleiding tot docente klassiek ballet van de Royal Academy of Dance bij de English Ballet School in Amsterdam onder leiding van Pauline Holden. Haar stage deed zij bij haar vroegere lerares waar ze nog regelmatig contact mee had, Kiny Slim. Deze stage resulteerde in de overname van de school in september 1995. In datzelfde jaar werd ook haar dochter Inky geboren. Eind 2000 beviel Bernice van haar tweede, een zoon: Jiri.

Bernice is getrouwd met Remco Vos (fysiotherapeut). Remco is zeer betrokken bij de school en is vooral in uitvoeringsjaren (om het jaar) actief . Hij is verantwoordelijk voor de decors. In voorstellingsjaren werken Bernice en Remco nauw samen met hun vrienden Sylvia en Giovanni Refos van Balletstudio Sylvia uit Soest.

De werkzaamheden met betrekking tot de uitgeverijwereld heeft Bernice volledig neergelegd. Leidinggeven over en lesgeven op een balletschool is een full time baan.  

Bernice 1e jaars