De Notenkraker 19 juni 2021

 

DE NOTENKRAKER BETOVEREND EN VERRASSEND

19 JUNI 2021 dansten alle leerlingen van de balletschool in een nieuwe dansvoorstelling van De Notenkraker. Helaas nog zonder publiek. Dat kon thuis via een livestream de voorstelling volgen. Theater Veluvine Nunspeet maakt deze livestream mogelijk.

De Notenkraker van Gelderse Balletscholen speelt zich af in een heel ander seizoen dan het winterse tafereel van de historische klassieker. In de versie van de Gelderse Balletscholen zien we een zomerse opening. Het resultaat is authentiek, origineel, verrassend en kleurrijk! Jong en oud doen mee. Vanaf 3 jaar oud, jongens, meisjes, beginners en gevorderden. Het gemêleerde gezelschap zorgt voor een multiculturele, unieke en verrassende invulling van De Notenkraker.

De voorstelling werd mede mogelijk gemaakt door:

 

De pers: "De klassieke balletvoorstelling De Notenkraker, op muziek van Tchaikovsky, is er één van wereldformaat. Niet alleen bij klassieke balletliefhebbers, maar ook ver daarbuiten is deze Russische vertaling van Alexandre Dumas’ versie van het sprookje ‘De notenkraker en de muizenkoning’ zeer geliefd. Vanwege de oorspronkelijke invulling ervan wordt de voorstelling veelal rond de kerst opgevoerd. Maar ook dit jaar plaatst Bernice Zwijnenburg van de Gelderse Balletscholen haar voorstelling van De Notenkraker in een heel nieuw daglicht, zoals we van haar gewend zijn. De voorstellingen van de grote klassiekers uitgevoerd door de Gelderse Balletscholen zijn keer op keer verfijnd, verrassend en vernieuwend. Maar boven alles altijd intact gebleven in de kern en toegankelijk gemaakt voor eenieder."