Docenten

Algemeen

Eigenaresse van de school is Bernice Zwijnenburg. Zij is gediplomeerd balletdocente van de Royal Academy of Dance. Bernice geeft les in klassiek ballet. Sinds september 2011 heeft Bernice, naast Ballet en Dansstudio Ermelo ook Balletschool Nunspeet onder haar hoede. Ook daar geeft zij klassiek ballet. Beide balletscholen vallen samen onder Gelderse Balletscholen waarvan Bernice de zakelijke en artistieke leiding heeft.

Iris Koelewijn geeft klassiek ballet in Ermelo en Nunspeet. Ze behaalde haar vocational examens van de Royal Academy of Dance tot en met Advanced 1. Ze hoopt najaar 2019 de opleiding Certificate in Ballet Teaching Studies van de RAD af te ronden om zo een gediplomeerd RAD docent te worden.

Esther Schouten geeft om de week lessen modern op vrijdag. Naast het geven van bewegingslessen, van ballet en modern tot fitness en aerobic dance heeft zij een praktijk voor massages en lichaamsgerichte coaching. Esther behaalde haar Royal Academy of Dance vocational diploma's tot en met Advanced en heeft een professionele danscarrière gehad in het buitenland.

 

Stichting Kunst en Cultuur Gelderland over Ballet- en Dansstudio Ermelo:
"Deze studio heeft een zeer hoog niveau klassiek ballet, de leerlingen trainen volgens het Royal Academy of Dance systeem. Dit systeem kent opeenvolgende graden en het is erg bijzonder dat amateurdansers klassiek ballet op hoog niveau trainen. Leerlingen van8 deze school stromen regelmatig door naar dansacademies en starten een professionele danscarrière."