Lesvormen

Klassiek ballet

De balletschool geeft les volgens de wereldwijd gerenommeerde methode van de Royal Academy of Dance. Leerlingen krijgen leuk, goed, verantwoord en veilig les. De oefenstof is uitermate geschikt voor amateurs en is tegelijkertijd een uitstekende basis voor kinderen die in de toekomst verder willen met dans en/of klassiek ballet.

Pre Ballet en Pre Primary

Voor de allerjongsten vanaf 3 jaar verzorgt de balletschool lessen Pre Ballet en Pre Primary. In deze vrolijke lessen staat altijd een thema centraal. Binnen dit thema worden oefeningen en kleine dansjes gedaan. Zo maken de kinderen spelenderwijs kennis met muziek, dans en drama. De lessen vormen een uitstekende basis voor de vervolgniveau's vanaf Primary.

Vooropleiding

Op Gelderse Balletscholen kunnen serieuze dansstudenten terecht voor professionele oefenstof (Vocational Graded Syllabus): de vooropleiding van de school. Deze lessen klassiek ballet zijn in de eerste plaats bedoeld voor leerlingen die in de toekomst, na het voortgezet onderwijs, verder willen met dans. Maar ook zeer gemotiveerde leerlingen met hele andere toekomstplannen kunnen zeer veel plezier aan deze lessen beleven. En regelmatig stromen jonge leerlingen door naar de professionele dansopleiding van de Nationale Balletacademie in Amsterdam, waarmee de school nauwe contacten onderhoudt.

Progressing Ballet Technique

Deze oefentechniek helpt de danser om 'muscle memory' te ontwikkelen en daarmee de ballettraining te ondersteunen. De oefenstof wordt aangepast aan de leeftijd en aan het niveau van de leerling. Leerlingen leren met behulp van de fitnessbal welke spieren ze moeten activeren. Dit zorgt ervoor dat ze de klassieke ballettechniek beter begrijpen en dus beter toe kunnen passen in hun reguliere lessen.

Special Needs Dance Class

Op de balletschool vinden we het erg belangrijk dat iedereen de mogelijkheid krijgt om te genieten van dansen. Daarom hebben we een nieuwe dansgroep opgericht speciaal voor kinderen vanaf 7 jaar met een (lichte) beperking.