Lesvormen

Klassiek ballet

De balletschool geeft les volgens de wereldwijd gerenommeerde methode van de Royal Academy of Dance. Leerlingen krijgen leuk, goed, verantwoord en veilig les. De oefenstof is uitermate geschikt voor amateurs en is tegelijkertijd een uitstekende basis voor kinderen die in de toekomst verder willen met dans en/of klassiek ballet.

Pre Ballet en Pre Primary

Voor de allerjongsten vanaf 3 jaar verzorgt de balletschool lessen Pre Ballet en Pre Primary. In deze vrolijke lessen staat altijd een thema centraal. Binnen dit thema worden oefeningen en kleine dansjes gedaan. Zo maken de kinderen spelenderwijs kennis met muziek, dans en drama. De lessen vormen een uitstekende basis voor de vervolgniveau's vanaf Primary.

Vooropleiding

Op Gelderse Balletscholen kunnen serieuze dansstudenten terecht voor professionele oefenstof (Vocational Graded Syllabus): de vooropleiding van de school. Deze lessen klassiek ballet zijn in de eerste plaats bedoeld voor leerlingen die in de toekomst, na het voortgezet onderwijs, verder willen met dans. Maar ook zeer gemotiveerde leerlingen met hele andere toekomstplannen kunnen zeer veel plezier aan deze lessen beleven. En regelmatig stromen jonge leerlingen door naar de professionele dansopleiding van de Nationale Balletacademie in Amsterdam, waarmee de school nauwe contacten onderhoudt.

Beginnersles voor volwassenen (Silver Swans)

Dansen is goed voor je gezondheid. Dat is wetenschappelijk onderzocht en aangetoond.

Dans kan een belangrijke rol spelen in hoe je je voelt, het kan de kwaliteit van leven verbeteren en je leven zelfs verlengen. Onze Silver Swans lessen helpen je je mobiliteit, houding, coördinatie en energieniveau te verbeteren.

De lessen zijn open voor mensen van alle leeftijden en vaardigheden.