Pre Ballet en Pre Primary

Voorbeelden van thema's die in de lessen gebruikt worden, zijn de lente, zomer, herfst en winter. Maar ook bijvoorbeeld  'op zoek naar de piratenschat', 'naar het pretpark' en 'naar het theater'. De docenten passen de thema's aan, zodat het altijd weer bij de kinderen past. We vinden het ook belangrijk dat de leerlingen hun eigen creativiteit in de les kwijt kunnen en stimuleren dit dan ook.

Er wordt gewerkt met attributen zoals toverstafjes, sjaaltjes en knuffels. Vaak om de kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met de klassieke ballettechniek.

Ook instrumentjes ontbreken niet in de les. Zo leren de kinderen spelenderwijs de belangrijke rol van muziek bij dans.

De oefenstof in Pre Primary gaat een stapje verder dan de Pre Ballet les. De lessen passen zo uitstekedn bij de ontwikkelingsfase waar de kinderen zich zowel fysiek als mentaal in bevinden.

Om de kinderen zich vrij te laten voelen tijdens de les en te zorgen dat ze niet afgeleid worden, wachten de ouders/verzorgers in de kleedkamer. Natuurlijk zijn ouders/verzorgers de eerste paar lessen van harte welkom. Zodra het kind gewend is aan de nieuwe situatie en de nieuwe juf, blijven ouders/verzorgers in de kleedkamer.