Dansbelang

 

Gelderse Balletscholen is aangesloten bij de Stichting Dansbelang, voorheen Nederlandse Brancheorganisatie van Balletscholen (NBOB). Om lid te kunnen worden van deze organisatie moet de balletschool voldoen aan de erkenningsregeling van de Stichting. Deze regeling stelt eisen aan de bedrijfsvoering, zoals lesaanbod, docenten en accommodatie. De erkenningsregeling kan opgevraagd worden bij Dansbelang (info@dansbelang.nl).
Dansbelang-balletscholen onderscheiden zich duidelijk en op een positieve manier van andere aanbieders van ballet- en danslessen. Een garantie voor kwaliteit voor (potentiële) leerlingen.
Dansbelang gebruikt een sterrensysteem om onderscheid te maken tussen de dansscholen. Gelderse Balletscholen is een zogenaamde 'ster-balletschool'. Dit betekent dat er les wordt gegeven door HBO-gediplomeerde dansdocenten.

Dansbelang in de Dans & Bedrijf over Gelderse Balletscholen:

"Gevestigd in een groot pand, met verschillende functies, gelegen in de bosrijke omgeving van Ermelo is de CKA hartelijk ontvangen door Bernice Zwijnenburg. (…) Bernice is een gedreven vakvrouw, die heel enthousiast over haar passie: dans, vertelt. Ze heeft een nieuwe studio met zwevende vloeren en spiegelwanden, waar haar leerlingen vol enthousiasme elke week graag komen. De CKA is blij kennis te hebben gemaakt met Bernice. Ze heeft een gekwalificeerde balletschool en staat voor haar vak."